Return to site

boompjestrekdag zaterdag 24 augustus

Inmiddels is er in de Binnenveldse Hooilanden al een kleinstukje gemaaid. In dat gedeelte was het al droog genoeg en dreigt de pitrus zover de over hand te krijgen dat het andere soorten te veel wegdrukt. De meeste delen moeten echter nog gemaaid worden.
Op een aantal plekken dreigen afgemaaide boompjes te groeiendie dan een soort knotboompjes worden. Daarom vragen we vrijwilligers, om te komen helpen met het uittrekken van zoveel mogelijk boompjes. Alle hulp is welkom!
Natuurlijk is dit een uitgelezen kans om het gebied in tegaan, hetgeen normaal niet mogelijk is. We zien daar nog steeds de blauwe knoop, de laatste bloeiende klokjesgentianen en andere bijzondere soorten. Soms zijn er ook nog bijzondere soorten te zien als de watersnip, die plotseling uit
de vegetatie wegvliegt.

We beginnen om 9.00 bij knooppunt 13 (Hoek Nieuwe steeg/Veensteeg), tot ongeveer 12.00. Er wordt voor gereedschap gezorgd. Wel is het verstandig te komen met laarzen en handschoenen.

Graag aanmelden (athreels@chello.nl), zodat we weten hoeveelkoffie er gezet moet worden. Maar bedenk je op het laatste moment dat je toch wil komen, van harte welkom!